Gradska hronika

Pirotska železnička stanica: Zapalio se otpad, čule se i eksplozije!

Danas nešto posle podneva, na pirotskoj železničkoj stanici, tačnije na Šestom koloseku, buknula je vatrena stihija iz jednog bugarskog otpada. Pomenuti otpad čiji je vlasnik firma iz bugarske, praktično u samom naselju, bavi se delatnošću koja proizvodi nesnosnu buku, često se šire mirisi hemikalija pa meštani ovog dela grada sa punim pravom, osim što nemaju mir,  strahuju i za svoje zdravlje. Najnoviji požar samo je još jedan u nizu incidenata koji su prouzrokovani radom pomenutog otpada koji se nalazi u samom naselju i “lepi” se sa porodičnim kućama. 

Kako je Pirotskim vestima rečeno na licu mesta, vatru su izazvale varnice od autogenih aparata koje su zahvatile staro ulje. Osim ulja, gorele su i stare gume,  otkupljeni automobili i slične stvari, koje mogu da izazovu velike zdravstvene probleme. Širenje požara su sprečili vatrogasci blagovremenom reakcijom. Tokom gašenja uz dva navrata su eksplodirale plinske boce.

Povredjenih na svu sreću nema. Pre desetak godina meštani okolnih kuća su se pobunili kada su otpadžije dobile dozvolu da rade na svega stotinjak metara od prvih kuća, medjutim, njihov bunt je ostao bez razumevanja kod nadležnih inspekcijskih službi. Ovakvi i slični incidenti koji se jednog dana mogu pretvoriti u ekološku katastrofu, ovde su redovna pojava.

Slične vesti

2 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker