Gradska hronika

Pirotska policija najuspešnija u Srbiji!

Prema  ostvarenim rezultatima pirotska policija je, prošle godine bila najuspešnija u Srbiji, a po efikasnosti je u samom vrhu.

Ovo je danas, povodom Dana MUP-a, izjavio Slaviša Virijević, načelnik policije u Pirotu, On je ovu tvrdnju potkrepio sasvim konkretnim podacima iz svih oblasti rada.

–  Broj krivičnih dela prošle godine u odnosu na prethodnu manji je za nekih 15 odsto. Krivična dela sa nepoznatim izvršiocima rešili smo na nivou 73,5 odsto što je najbolji rezultat u Srbiji.  U istom periodu zaplenjeno je  75 kilograma narkotika, što jer takođe više nego u prethodnom periodu. Rasvetlili smo sva krivična dela razbojništva, identifikovali aktere niza teških krađa i prevara  na sajtovima, kao i organizovanu razbojničku grupu na koridoru 10. Zaplenili smo akcizne robe u vrednosti od 4 miliona dinara, a u oblasti privrednog kriminala procesuirana je 51 osoba, a u saradnji sa vojskom smo očuvali bezbednost državne granice u jeku migrantske krize.

 

Protiv 73 osobe podneli smo krivične prijave za nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi-kazao je Virijević sa saradnicima koji predvode kobnkretne resore. Bilo je i 95 krivičnih dela nasilja u porodici,a počelo je i postupanje po novom zakonu-konstatovao je Virijević koji je  javnost obavestio da će  krajem leta početi sa radom novi šalteri koji će biti na raspolaganju građanima u zgradi u kojoj je sada saobraćajna policija, tačnije u ulici Vuka Karađžića.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Uspeli smo da nas okupiraju strane policije koje imaju visa prava od nasih policajaca i da nas gazi ko stigne to se najvise vidi po bg i autoputevima kako samo divljaju.Pohvale za nas mup izuzev saobracajne koji su omanuli u svakom pogledu i ljudskosti koji su postali haraclije beogradskom pasaluku a na kraju dzaba nam koji posten policajac kad tuilastvo i sudije oslobadjaju taj olos u rekordnom roku .

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker