Gradska hronika

Pirotska Opšta bolnica dobija nove aparate

Direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović i direktor Češke razvojne agencije Milan Kaplan, potpisali su Memoradnum o saradnji, čija je vrednost 400.000 evra. Na ovaj način overena je dvogodišnja saradnja naše Bolnice sa Česima, ali su najavljeni i poduhvati kao što je usavršavanje naših lekara u Češkoj.

Sa Češkom razvojnom agencijom saradjujemo već drugu godinu, a plod te saradnje  je kupovina, tačnije donacija  novih aparata i opremanje  operacionog bloka najsavremenijom opremom. U okviru tog projekta do sada smo navbavili tri nasavremenija hirurška stola,  stalite sa  “HD” kamerom koja omogućava snimanje celog toka operacije, aparat za sterilizaciju i jedan laparoskopski stub koji će stići za nekoliko dana. Saradnja podrazumeva i  usavršavanje naših lekara u Češkoj i to će se desiti naredne godine-rekao je dr Petrović. potpisivanje ugovora sa ceskom agencijom

Milan Kaplan je rekao da je  Direkcija kojom rukovodi u Srbiju prošle godine  uložila oko milion evra, a poptisivanju Memoranduma prisustvovao je i  savetnik za ekonomske pšoslove u Češkoj ambasadi Jirži Kral.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker