Gradska hronika

Pirotska obuća za švedsku, finsku i norvešku armiju

Kompaniju Tigar je poslednjih dana posetilo nekoliko značajnih inostranih kupaca. Pored predstavnika kompanija Berner i Lindstrom&Nilson, sa kojima postoji dugogodišnja saradnja, u Tigru su, u cilju uspostavljanja kooperacije, boravili i predstavnici slovačke Noveste, navodi se u saopštenju Centra za komunikacije pirotskog “Tigra”.

U okviru posete kompanije Berner, u Tigru su boravili i predstavnici finske armije, za čije potrebe se u fabrici obuće izrađuju specifični modeli gumenih čizama. Ovo je bila prilika da predstavnici finske armije neposredno upoznaju fabriku Tigar Obuća, proizvodne procese u svim fazama, uključujući i završnu kontrolu.DSC_7359

            – Berner je naš dugogodišnji partner i trenutno najveći kupac. Kompanija je prošle godine uspostavila saradnju sa švedskom, finskom i estonskom armijom, za čije potrebe se u Tigar Obući proizvode odgovarajući modeli čizama. Obim isporuka je u ovom segmentu u stalnom porastu, što je za nas veoma značajno sa aspekta prodaje, ali i kao referenca u pregovorima sa drugim potencijalnim kupcima u delu namenske proizvodnje – objašnjava izvršni direktor za komercijalu i marketing Goran Jovanović.

            Prema rečima Ivana Mijalkovića, izvršnog direktora za proizvodnju, saradnja sa Bernerom je najopsežniji projekat Tigar Obuće, koji je započet 2003. godine sa finskim Nokianom.

            – Tehnička saradnja održana je sve do današnjih dana, što je kao rezultat imalo razvoj novih proizvoda, sofisticiranih modela obuće. Mi smo zajedno sa Bernerom ušli u segment proizvoda koji zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta.

            Direktorka prodaje Bernera, Pirjo Talka, prilikom posete istakla je da okosnicu desetogodišnje saradnje čini poverenje i uzajamna razmena iskustava.

            – Berner je vlasnik brenda Nokian, u čiji razvoj je Tigar uključen od samih početaka. Tokom decenije rada imali smo mnogo uspona i izazova, ali je zadovoljstvo što smo uvek nalazili načina da ih prevazilazimo, jer je kvalitet ono čemu zajednički težimo-istakla je Talka.

Tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker