Pirotska Elektrodistribucija:Veliki broj kvarova posle oluje

Oluja koja se u prošli  petak sručila na pirotski kraj izazvala je veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži o kojoj brine pirotske Elektrodistribucija.

Prema rečima Zorana Đorđevića, direktora EDB  jak vetar je pokidao mnoge provodnike, na  niskonaponskoj mreži oko Dimitrograda umršen je veliki broj kablova, polomljeno nekoliko bandera, a izazvan je i kvar na jednoj trafo stanici. Pojedina sela su ostala bez struje. Ekipe montera pirotske EDB su od tada stalno na terenu. Vrednost štete biće procenjena.

Osim Elektrodistribucije, tokom nevremena velike štete pretrpeli su i krovovi, kako na stambenim zgradama tako i na velikom broju stambenih kuća.

Po rečima profesionalnog upravnika Srđana Tošića, ovo nevreme pokazalo je dosadašnju slabost i nemar u održavanju stambenih zgrada.

-Tada stanari traže hitnu sanaciju a to je nemoguće iz više razloga. Najpre, ne postoje firme u Pirotu koje mogu hitno da intervenišu po bilo kom problemu u zgradama, a firme i preduzetnici – zanatlije iz raznih oblasti nisu zainteresovani za pružanje ovakvih usluga jer su to za njih mali i sitni poslovi na kojima gube vreme ili imaju već ugovorene poslove sa većom i dobrom zaradom. Najviše je izražen nedostatak zanatlija – limara, vodoinstalatera, električara, a sa druge strane, preduzetnici koji vrše usluge profesionalnog upravljanja i održavanja zgrada ne mogu da zaposle adekvatne zanatlije za održavanje jer za to ne mogu da obezbede izbore prihoda jer i sami posluju na ivici opstanka, ma kako to nekima drugačije izgledalo-kaže Tošić.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar