Gradska hronika

Pirot postaje distributivni centar kaučuka za celu Evropu?

Kompaniju “Tigar” ad danas je posetila delegacija indonežanske kompanije “Multistrada”, jednog od najvećih svetskih proizvodjača kaučuka i proizvodjača auto-guma.

Nakon sastanka sa rukovodstvom “Tigra” ad, najavljena je mogućnost da indonežanska i pirotska kompanija započnu saradnju i oforme kompaniju koja bi poslovala u okviru Slobodne zone Pirot a preko koje bi se distribuirao kaučuk po čitavoj Evropi.

ACA_7967_resize

Direktor “Multistrada” Utan Sadikin kazao je da kompanija “Tigar” ima pogone, obučene ljude, razvijenu prodajnu mrežu, a da Indonezija, odnosno “Multistrada” s druge strane, može da ponudi pod povoljnim uslovima kaučuk.

“Ako spojimo te dve stvari, onda imamo dobar spoj i dobru saradnju u najavi. Za početak smo zainteresovani za snabdevanje “Tigra” kaučukom a zainteresovani smo i za gumenu obuću koju “Tigar” proizvodi”, kazao je Sadikin.ACA_7971_resize

Direktor “Tigra” Nebojša Djenadić kazao je da je ideja da pirotska i indonežanska firma naprave zajedničku kompaniju koja bi radila u okviru Slobodne zone Pirot.

– Ona bi uvozila kaučuk, kao stratessku sirovinu za “Tigar” ali nam je cilj i  da se kaučuk distribuira dalje u Srbiji i Evropi. To je velika stvar za “Tigar” jer bi se kaučukom snabdevali direktno od proizvodjača, bez posrednika-trgovaca, što je do sada bio slučaj”, kazao je Djenadić.

Kompanija “Multistrada”veoma je značajan igrač na svetskom tržištu proizvoda od gume. Vlasnik je čuvenih brendova auto-guma “Achilles” i “Corsa”, a evropskoj javnosti postala je naročito poznata od kako je postala partner i sponzor fudbalskom klubu “Mančester junajted”. “Multistrada” je zainteresovana i da svoje proizvode distribuira preko “Tigrove” trgovačke mreže kako bi na taj način postigli bolju prodaju na evropskom tržištu.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

2 Comments

  1. Ponosan sam na sebe sto sam jos 2008.izasao u sred radnog vremena jer nisam hteo da me ponizavaju portiri na kapiji posto nisam ukrao nista a drugi su kamionima odvozili za svoj racun a sada su prvi pobegli odnosno nasli drugi posao– od bolnice do slobodne zone.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker