Lokalna samouprava

Pirot manje troši od planiranog

Sa zadovoljstvom mogu da kažem da se budžet opštine ostvaruje skoro idealno, svakog dana imamo izuzetnu likvidnost, a i rashodi su manji od prihoda, izjavio je danas nakon sednice SO Pirot, predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić.

Boban Ranđelović novi šef odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu izjavio je na konferenciji za novinare da lokalna samouprava nema odgovor na pitanje, kako da razvije privredu, i ako je u medijima bilo reči od strane čelnika lokalne samouprave, da će uložiti sredstva u privredni razvoj, ali se to ni ovog puta nije desilo. Ranđelović se kratko osvrnuo i na tačku dnevnog reda koja je vezana za Statut JKP “Regionalna deponija”, napominjući da izmena Statuta ima za cilj smenu sadašnjeg direktora ovog javnog preduzeća, koji je od skora član Srpske napredne stranke.

ACA_4733_resize

Pirot već godinama unazad manje troši od onog što je prihodovao.

Rebalans je potpuno normalna stavka na kraju godine, i to radi svaki grad. Ovo je prilika da ono što ste uštedeli ili manje utrošili, opredelite za neke druge potrebe, koje su u skladu sa zakonskim okvirom. Dobro je i pozitivno kada imate viškove, u odnosu kada je slučaj da ostvarujete manje prihoda od planiranog, pa morate da korigujete ili umanjujete planirane pozicije. Upravo iz ovih razloga mi je čudno ponašanje pojedinih odbornika, koji nisu danas došli ovde da govore upravo o ovome što je i bila tema dnevnog reda – izjavio je Vasić.

IMG_0064Vasić je kao poređenje naveo grad Niš, koji će u 2015.godinu preneti neizmirene obaveze u iznosu od 5 milijardi dinara, da su 19 njihovih škola u blokadi, dok im grad duguje 370 miliona, i da su to veliki problemi za jedan grad, a takvih slučajeva je mnogo u Srbiji.

Recept za dobro poslovanje, kao što je u našoj opštini slučaj, je dobro planiranje.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker