Vladika Arsenije služio liturgiju na drugi dan Božića – Sabor Presvete Bogorodice u Pirotu

Podelite

Jutros je, na drugi dan Božića kada se obeležava Sabor Presvete Bogorodice u hramu Roždestva Hristovog – Pazarskoj crkvi u Pirotu liturgiju služio vladika niški Arsenije. U prisustvu velikog broja vernika vladika je kazao da je ovaj dan posvećen Presvetoj djevi Bogoridodici – majci Božijoj.

-Gospod nije hteo na silu da se ovaploti, da se rodi. Zato je Gospod tražio pristanak od Presvete djeve Marije, a kroz njena usta čitav rod ljudski je pristao da se Gospod ovaploti da primi ljudsku prirodu, da postane Bogočovek i upravo su te njene reči važne-poručio je vladika niški Arsenije.

Liturgiji je prisustvovao i gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, koji je preuzeto kolačarstvo za najradosniji hrišanski praznik za narednu godinu od direktora Sportskog centra Pirot Nenada Đorđevića, koji je bio kolačar za ovu godinu.

Kolačar za ovu godinu gradonačelnik Vasić sa kolačarom za prošlu godinu Nenadom Đorđevićem, direktorom Sportskog centra Pirot

 

foto, video, montaža Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1