Vasić:Pirot od slave do slave sve više napreduje

Podelite

Nakon litija centralnim gradskim ulicama, u sklopu obeležavanja gradske slave Velike Gospojine ispred zgrade opštine Pirot obavljeno je sečenje slavskog kolača, nakon čega su se velikom broju okupljenih Piroćanaca obratili jerejski namesnik otac Serafim i predsednik opštine Vladan Vasić, koji je kazao da je za nama, od prošle do ove gradske slave, jedna od najuspešnijih godina u istoriji grada i da svi koji su na neki način učestvovali u litijama, su napredovali.

5_resize

Otac Serafim kazao je da je Velika Gospojina po svom značaju drugi Vaskrs.

-Danas je drugi Vaskrs. Veliki je ovo dan, kada proslavljamo Presvetu Bogorodicu, jer uspenje njeno nije mali praznik. Slavimo i Malu Gospojinu, njeno rođenje, a ovo je Velika Gospojina, njeno prestavljenje sa zemlje na nebo. Kažu sveti da ona tako povremeno silazi sa neba na zemlju, obilazeći narod i hodeći po zemlji, blagosiljajući verne i one koji traže od nje pomoć-kazao je otac Serafim.

4_resize

Veliku Gospojinu velikom broju okupljenih Piroćanaca čestitao je i predsednik opštine mr Vladan Vasić.

-Želim da se zahvalim časnim ocima i svima vama koji ste učestvovali u litiji. Reče jednu lepu reč otac Serafim želeći svima napredak, da su svi oni koji su na neki način učestvovali u litiji prošle gradske slave, napredovali u međuvremenu. Svi koji su pošli u školu, napredovali su, svi koji su se oženili, dobili decu, unuke, napredovali su. Ja želim da tako napreduje ceo grad, da svi vi napredujete, a ako pogledamo naš grad i infrastrukturu, mislim da smo svi napredovali. Retko koristim krupne reči, ali ako sumiramo godinu od prošle gradske slave do ove, ovo je jedna od najuspešnijih godina u istoriji grada. Pogledajte samo oko sebe, hotel se renovira, izgradila se nova fabrika “Tigar tajersa”, ljudi su se zaposlili, stanovi se grade, uskoro ćemo otvoriti most, zatvoreni bazen i mislim da svi imamo razloga da budemo zadovoljni što živimo u ovom gradu-kazao je Vasić uz čestitke svim građanima Pirota.

2_resize

1_resize

3_resize

8_resize

8 (2)_resize

7_resize

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Podelite

1 Komentar

  1. Neposlusni

    28.08.2015. at 15:51

    Sramota, dok se veliki gradski oci krste, komunslna inspekcija juri po glavnoj ulici i primorava ljude da momentalno sklone sve sa ulice, jer veliki treba da skupe politicke poene. Pa gospodo i za nas obicne smrtnike je praznik.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1