Učenici Srednje bogoslovske škole posetili svetinje Malog Jerusalima

Podelite

Ovog vikenda naš grad je posetila grupa učenika Bogoslovije Sv. Kirila i Metodija iz Niša. Po rečima Ðorđa Stevanovica budućeg sveštenika, studenta i bivšeg učenika ove bogoslovije djaci su došli u pratnji dvojice profesora Aleksandra Glišovića i Predraga Vladisavljevića.

Bogoslovi su pevali na liturgiji u Pazarskoj crkvi na veliko oduševljenje vernika. Nakon toga posetili su hram u Tijabari gde ih je pozdravio starešina hrama otac Žarko Dimić prigodnom besedom  i poželeo da opet posete Pirot. Nakon skromnog posluženja i druženja učenici predvodjeni svojim profesorima posetili su Temački manastir i crkvu u selu Temska, manastire u Sukovu i Poganovu i crkvu u selu Staničenje.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1