U Pazarskoj crkvi centralna proslava Badnje večeri i Božića

Podelite

Hram Roždestva Hristovog, odnosno Pazarskoj crkvi, primiće prve vernike nakon rekonstrukcije u okviru obeležavanja Badnje večeri, kao i sutrašnjeg Božića, a dan nakon Božića u ovom hramu biće obeležen i Sabor presvete Bogorodice, kazao je za TV Pirot starešina Hrama protojerej Miljan Panić.

paljenje badnjaka

U hramu su proteklih meseci bili aktuelni građevinski radovi u okviru rekonstrucije, ali će ipak biti spreman da primi prve vernike. Rekonstrukciju hrama zahvaljujući kojoj će biti sprečeno dalje propadanje ovog Hrama finansira opština Pirot, a radovi na rekonstrukciji biće nastavljeni čim vremenski uslovi to dozvole.

-Nažalost, nismo uspeli da osposobimo sistem podnog grejanja zato što smo planirali za sledeću godine da se završe spoljašnje instalacije i postavljanje kotla. Ono što je suštinski važno za naš hram, da se uradi hidro i termoizolacija, s obzirom da je naš Hram karakterističan po tome što je ukopan u zemlju te je bilo neophodno uraditi izolacije i sačuvati na taj način Hram od propadanja. To je i urađeno, a nadamo se da ćemo tokom godine nabaviti kotao što bi omogućilo da profunkcioniše i sistem podnog grejanja-kaže protojerej Panić.

Kolačar ovogodišnje slave je Dom kulture. Paljenje badnjaka i lomljenje česnice biće priređeno u 17 sati.

Sutra u 8 sati, na Božić, biće  služena božićna liturgija.

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1