Otac Miljan Panić:Volite bližnje svoje

Podelite

Otac Miljan Panić, starešina Pazarske crkve, u svom obraćanju povodom Badnje večeri i Božića-najradosnijeg hrišćanskog praznika, poručio je svim našim sugrađanima da vole bližnje svoje i poželeo da u miru i zdravlju proslave Badnje veče i sutrašnji praznik roždestva Hristovog-Božić.

-Oni koji praznuju, oni su već uzeli malo slame, badnjaka i odneli u svoje kuće, stanove, kako bi ih ukrasili za sutrašnji dan, a sve to, da bi nas podsetilo da slavimo Boga koji je rođen u jaslama, Boga koji nije imao gde glave skloniti, Boga koji je razapet na krstu, ali je posle tri dana vaskrsao i doneo spasenje svetu. Ne treba zaboraviti i to treba da imamo na umu kada slavimo Badnje veče i sutrašnji veliki praznik Rođenje Hristovo, da ne možemo služiti Bogu ako ne služimo bližnjemu. Ne možemo da ljubimo i da volimo Boga ako ne volimo druge pored sebe. Ne možemo biti sebični i da ne prihvatamo drugoga, a da to bude naša vera, jer je onda naša vera prazna, a svi ovi naši lepi običaji za sve ove naše praznike nemaju nikakvu vrednost. Neka nas sve Bog blagoslovi, sve naše verne, sve naše sugrađane, da u miru i zdravlju proslave ovo Badnje veče i Božić i neka budemo dostojni Bogomladenca Hrista koji nam svake godine donosi tu radost božićnih praznika. Čestitam svima Badnje veče i pozdravljam vas već sada našim božićnim pozdravom “Hristos se rodi”-kazao je otac Miljan.

otac miljan_resize

foto, video, tekst, montaža Aleksandar Ćirić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1