Mileni Tričković Časni krst – rekordan broj plivača na Bogojavljenje u Pirotu

Podelite

Nakon liturgija u oba gradska hrama, danas je na Bogojavljenje organizovano tradicionalno plivanje za Časni krst. Ovogodišnji događaj ostaće upamćen po rekordnom broju učesnika – preko stotinu, ali i po džentlmenskom potezu i dogovoru svih učesnika da se jedinoj devojci među plivačima Mileni Tričković preda Časni krst. Prvi je do krsta doplivao Nikola Lilić, koji je ubrzo krst uručio Mileni, pa je upravo ova naša mlada sugrađanka dobila veliku čast da bude mačonosac ove godine. Organizator plivanja je Sportski centar Pirot uz pokroviteljstvo Grada Pirota. 

 

Beseda oca Živka velikom broju okupljenih vernika na Gradskom kupalištu – kompenzacionom bazenu HE Pirot.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1