Lazareva subota – Vrbica, praznik dečije radosti

Podelite

Današnji praznik – Lazareva subota naziva se i praznikom dečije radosti. Ogroman broj roditelja sa malom decom danas je posećivao pravoslavne hramove  u Pirotu kako bi deci kupili simbolične zvončiće i napravili venčiće od vrbovih grana. U porti centralnog gradskog hrama u Pirotu okupio se veliki broj mališana sa roditeljima koji su mogli i da se druže i na kreativan način kroz crtanje, bojenje, provedu subotnje prepodne. 

Vrbova grana simbolizuje palmine grade kojom su vernici pozdravljali Isusa na ulasku u Jerusalim. Zbog toga se ovaj praznik u narodu naziva i Brbica.

 

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1