Danas su Cveti: Momci, poklonite cveće svojim devojkama!

Podelite

Pravoslavni vernici danas obeležavaju Cveti, dan kada je Isus Hrist ušao u Jerusalim. Ovaj praznik se uvek obeležava nedelju dana pre Uskrsa.

Na današnji dan običaj je da se šeta sa cvećem, da mladići devojkama poklanjaju cveće, a svaki cvet bi imao svoje značenje na osnovu koga bi devojka otkrila momkove emocije. 

U kalendaru, ovaj praznik je obeležen crvenim slovom pa ne bi trebalo obavljati kućne poslove.  Cveti uvek padaju nedjelju dana pre Uskrsa.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1