Čudotvorna ikona Bogorodice Kazanjske – zaštitnice Rusije u Tijabarskoj crkvi

Podelite

U Tijabarskoj crkvi u Pirotu od večeras svi vernici moći će da se poklone čudotvornoj ikoni Bogorodice Kazanjske, ikone koja je po rečima ruskih monaha, bezbroj puta, od 16. veka pa do danas, spasila ruski narod u najtežim momentima. Ova izuzetna pravoslavna relikvija biće izložena u Tijabarskoj crkvi sve do petka u 10 sati.

bogorodica-kazanjska_2

Kako je Pirotskim vestima kazao monah Jovan, iz Rusije, koji prati ikonu širom pravoslavnog sveta, Bogorodica Kazanjska je bezbroj puta spasla ruski narod.

bogorodica-kazanjska_1

-Bezbroj puta u najtežim momentima ruskog naroda Kazanjska ikona je spasla ruski narod. Posle Pirota ikoni će moći da se poklone vernici i u Nišu, zatim na Kosovu. Bogorodica Kazanjska se prvi put javila u 16. veku, devojčici koja je živela u siromašnoj porodici – Matroni  u snu-kazao je monah Jovan.

tijabarska-crkva

Više o čudima ikone Bogorodice Kazanjske pročitajte OVDE.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1