Lokalna samouprava

Pirot konačno i formalno postaje grad!?

Svojim potpisom 7.000 Piroćanaca je pre više od pet godina podržalo inicijativu da Pirot dobije status grada. U više navrata je Inicijatvni odbor pokušavao da kod nadležnih izdejstvuje ovu promenu, ali se to nije desilo. Danas je u skupštinsku proceduru narodnog parlamenta ušao Predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije prema kome će Pirot i formalno postati grad, ukoliko bude podržan od strane većine. Predsednik opštine Pirot, mr Vladan Vasić pozvao je sve narodne poslanike da glasaju za ovaj predlog, koji je parlamentu uputio dr Branislav Blažić iz Kikinde, kao poslanik iz ove opštine koji se uporno bori da i njegova opština dobije status grada.

pirot panoramaNovim predlogom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije, koji je danas dostavljen Narodnoj skupštini, predviđeno je da Pirot dobije status grada, kao i opštine Vršac i Kikinda.

Predlagač ovog Zakona je narodni poslanik, dr Branislav Blažić iz Kikinde, kome se u ime svih Piroćanaca zahvaljujemo i pozivamo sve poslanike u narodnom parlamentu da podrže ovaj predlog, jer je to za Pirot izuzetno važno, ali isto tako mislim da je važno i za Srbiju da ima još jedan grad na koji može da se osloni u razvoju ovog kraja-apelovao je predsednik optine Pirot, mr Vladan Vasić.

Nadamo se da će Pirot konačno postati grad i u formalnom smislu, jer on to po svojoj istoriji, ali i po njegovom razvoju u poslednjih nekoliko godina to i zaslužuje, izjavio je predsednik Vasić.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ustrebao nam jestatus grada,pogledajte kako su prosli Zajecarci iz prigradskih naselj koja bukvalno su bila van Zajecara sada su u sastavu grada,mesecno su im nametnuli 50 dinara po domacinstvu (u vreme kada su dobili status grada sada je sigurno i vise) za placanje ulicne rasvete,kako skepticno jer vecina njih nije imala ni 3 bandere sa rasvetom,zatim su gospoda uvela komunalnu policiju koja znamo kako se ponasa, pa su tim istim ljudima zabranili drzanje domacih zivotinja ali neko je ocigledno zeljan da postane gradonacelnik.Dobro narod treba da se zamisli za takvu glupost

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker