Lokalna samouprava

Pirot i Paraćin primeri dobre prakse, sa manjkom zaposlenih u gradskoj upravi efikasno rade

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da su Pirot i Paraćin dva grada u Srbiji koji mogu služiti za primer ostalim gradovima kako sa manjkom zaposlenih u lokalnoj samoupravi mogu lokalne samouprave efikasno da rade.

Kako je beogradskim medijima kazala ministarka Brnabić, govoreći o smanjenju broja radnika u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi, iako većina lokalnim samouprava ima višak zaposlenih, postoje gradovi u kojima je broj zaposlenih bio na optimalnom nivou, ali je nakon odluke o linearnom smanjenju broja zaposlenih, ta brojka spala ispod optimalne.

-Postoje lokalne samouprave koje imaju broj zaposlenih ispod optimuma, a to su Pirot i Paraćin, koje dobro rade-kazala je Brnabićeva.

Sa druge strane, kao opštine sa prevelikim brojem zaposlenih navedene su Smederevska Palanka i Prokuplje.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Sta sve ne procitah,pa ova opstina ima najvise rodbinskih pa partijskih veza.Ja stvarno ne znam koga lazu ili zamajavaju kad ne zivimo u mestu sa 2 miliona stanovnika nego sa nepunih 40000 i slobodno se moze reci znamo se svi ali bukvalno.To sto imamo beskoristan parazitski organizam koji u kancelarijama ne radi bukvalno nista ili po kaficima ispija kafe za dobre plate(SVAKA CAST POJEDINCIMA)ili ne daj boze bahatim salterusama koje bi sve drugo samo da ne rade svoj posao)opet svakacast na par izuzetaka usluznog centra) moze se sam o ovoj vlasti zahvaliti a oni bi da ih ima jos vise na grbaci naroda SRAMOTA

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker