Gradska hronika

Pirot – Grad cveća – Oko 30.000 novih sadnica za lepši grad

Radnici Gradskog zelenila godišnje zasade nekoliko desetina hiljada sadnica cveća kako bi grad bio što lepši i uređeniji.  U toku je  sadnja letnjeg cveća na trgu i kod parka Kej dok je na Crvenom i Belom trgu  već zasađeno.  Radnici Zelenila sade desetak različitihh vrsta cveća,  kadife, bele rade, muškatle, petunije, ukrasni krompir, ukrasne koprivice, lepi jova. U Zelenilu kažu da već pripremaju oko 5.000 sadnica hrizantema koje će biti zasađene na jesen.

Ove godine, u zavisnosti od godišnjeg doba, grad će krasiti oko  30.000 novih sadnica. “Broj je nešto manji u odnosu na prošlu godinu  kada je zasađeno  oko 50.000 sadnica cveća ali to je upravo zbog toga što su prethodnih godina zasađene trajnice, ruže  lavande” – objašnjava Ivana Stanković iz Gradskog zelenila.

Dok radnici Zelenila pokušavaju da oplemen svaki kutak u gradu mnogo je onih koji uništavaju i kradu tek zasađeno cveće. “Svakodnevno kada izađemo na teren primetimo da nedostaje po par komada. Ne znam kako da izađemo na kraj sa onima koji to rade, čupaju i uništavaju  cvetne leje ali na žalost ima takvih koji to rade” – rekla je  šefica Zelenila.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker