Lokalna samouprava

Pirot – gastronomska prestonica Srbije

​Sudeći po izuzetnoj poseti i interesovanju za pirotskom peglanom, kačkavaljem i drugim đakonijama koje po vekovima starim receptima spremaju vredne pirotske domaćice, naš grad bi s pravom mogao da ponese epitet gastronomske prestonice Srbije.

Ovoga vikenda Turistička organizacija prezentovala je gastronomsku ponudu našeg kraja na sajmovima etno hrane u Beogradu i Kragujevcu i na oba sajma interesovanje je bilo ogromno, kazao je Pirotskim vestima direktor TOP-a Bratislav Zlatkov.

-Odlična i očekivana poseta na štandu Pirota,kako u Beogradu, tako i u Kragujevcu. Jedna ekipa TO Pirot učestvuje i na Sajmu seoskog turizma u Kragujevcu, osnovni cilj jeste promocija seoskih turističkih domaćinstava, kao i promocija planinarskog doma u Dojkincima, kao objekta na Staroj planini za smeštaj različitih organizovanih grupa, uz najavu turistički manifestacija u 2017.godini. Cilj našeg nastupa na Sajmu etno hrane u Beogradu jeste najava manifestacija Sajam peglane kobasice 2017., Festival sira i kačkavalja i festival staroplaninskih jela i Dana gljiva u Temskoj, uz naravno prezentaciju naših lokalnih brendova. Odlično posećen sajam uz jedinstvo nastupa svih privrednih subjekata na jednom mestu-kaže Zlatkov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker