Gradska hronika

Pirot E Publika na Međunarodnoj konferenciji mladih

Od 22. do 26. septembra u hotelu Montana Palas Kruševo (Makedonija) održava se Međunarodna konferencija mladih “Evropskim vrednosti za budućnost jugoistočne Evrope”, tradicionalno, po 14. put. Ova konferencija je zajednički napor organizacije Youth Alliance – Kruševo i Fondacije Fridrih Ebert, Kancelarija Skopje, uz podršku Pakta stabilnosti za jugoistočnu Evropu, a pod pokroviteljstvom Nemačke. Zvanični partner iz Srbije je Udruženje građana “Pirot E Publika” iz Pirota.

 

screenshot_2016-09-20-15-58-56

Ove godine šezdeset 60 aktivnih mladih lidera iz 16 zemalja (Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Francuska, Grčka, Nemačka, Kosovo, Crna Gora, Italija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska) će se okupiti u Kruševu kako bi razgovarali o tome kako mladi lideri mogu da podržavaju proces evropskih integracija u regionu jugoistočne Evrope.

Konferencija ima dugu tradiciju u pokrivanju aktuelnih tema koje se tiču mladih lidera iz zemalja jugoistočne Evrope i poziva najistaknutije zvaničnike iz regiona kako bi konferencija za rezultirala konkretnim predlozima, akcijama i preporukama za evropsku budućnost regiona.

Ove godine ćemo imati tu čast da diskutujemo o temama poput: “Od Jugosfere da Eurosfere”, sa bivšim predsednikom Republike Hrvatske, Stjepanom Mesićem; “Načini za poboljšanje transparentnosti i borbu protiv korupcije u zemljama jugoistočne Evrope”, sa gospođom Jetom Ksharra-om, direktorkom BIRN Kosovo i g-đom Lence Ristoskom, portparolkom i tužiteljkom Specijalnog tužilaštva; “Mladi – emigracija i odliv mozgova”, sa gospođom Editom Miftari; “Globalna Britanija i bezbednost i stabilnost u zemljama Jugoistočne Evrope”, sa njegovom ekselencijom Charles Edmund Garrett-om, Ambasadorom Velike Britanije u Skoplju, Makedonija. (program možete naći u prilogu mail-a).

Bila bi nam čast ukoliko biste mogli da prenesete ovo saopštenje u vašem mediju i, ako kojim slučajem imate priliku da nas posetite u Kruševu, bilo bi nam zadovoljstvo da predstavnici vašeg tima prate sesije uživo. U suprotnom, mi ćemo prenositi uživo konferenciju preko YouTube kanala – International Youth Conference Krusevo..

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker