Sport

Pirot domaćin Prvenstva centralne Srbije za kadete u džudou

Pirot će biti domaćin kadetskog Prvenstva centralne Srbije u džudou, koje je kvalifikaciono za Prvenstvo Države. Takmičenje će biti održano u subotu 3. februara 2024. godine u hali Kej. Ovo prvenstvo je rezultat uspešne saradnje Sportskog centra Pirot sa Džudo savezima Srbije i centralne Srbije, ali i posledica uspeha pirotskih džudista.

Organizator takmičenja je DŽudo savez centralne Srbije, domaćin Sportski centar, a tehnički organizator DŽudo klub „Ipon 010“. „Već smo dokazali da u Pirotu postoje idealni uslovi za organizaciju turnira u džudo sportu na svim nivoima. Sportski centar Pirot godinama uspešno sarađuje sa Džudo savezima Srbije i centralne Srbije. Čelnici ovih saveza prof. dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta za sport i prof. dr Mirsad Nurkić, prodekan Fakulteta za sport iz Niša naši su dugogodišnji saradnici kada je u pitanju obrazovanje i usavršavanje sportskih trenera. Poslednjih godina proširili smo tu saradnju i uspešno organizujemo takmičenja u džudou, koji je popularan olimpijski sport. Rezultat te saradnje su i profesionalne strunjače koje su donirane džudo klubu“, rekao je Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra Pirot.

„Izuzetno sam zadovoljan i ponosan što je našem DŽudo klubu ponovo ukazano poverenje za organizaciju kadetskog prvenstva. Predstojeće takmičenje biće četvrti veliki događaj koji se za poslednje dve godine organizuje u Pirotu. To je rezultat našeg dobrog rada u protekle tri godine i podrške koju imamo u džudo savezima, gradskoj upravi i Sportskom centru” – kažu u DŽudo klubu „Ipon 010“.

“Naš klub „Ipon 010“ na kadetskom Prvenstvu centralne Srbije predstavljaće tri ili četiri takmičara. Da nas bude više sprečile su nas povrede. Očekujem da najbolji ostvare plasman na Prvenstvo Države koje će 10. februara biti održano u Beogradu. Na ovo prvenstvo pozivamo sve Piroćance, ljubitelje sporta. Ulaz u halu „Kej“ je besplatan. Svi rezultati borbi moći će uživo da se prate na sajtu live.judo.rs Očekujemo učešće takmičara iz tridesetak klubova. Svi ćemo se truditi da takmičenje bude organizovano na vrhunskom nivou i da deca odu puna utisaka iz Pirota sa željom da se što pre vrate. A nadamo se da će se mnogi vrlo brzo vratiti jer već 17. frebruara naš klub organizuje prvi međunarodni turnir „Pobednik Pirota“, naglasio je Danilo Drašković, trener DŽudo kluba „Ipon 010“.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker