Sport

Pirot domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije u šahu

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, danas je povukao prvi potez i na taj način otvorio 10. pojedinačno prvenstvo Srbije u šahu. Prvi potez povučen je na tabli između Bogosavljevića i Damljanovića, u prisustvu mnogobrojnih zvaničnika Šahovskog saveza Srbije, a prvenstvo se igra u hotelu “Sinkom”.

vasic iotvorio prvenstvo srbije

-Pre nekoliko godina organizovali smo nacionalno prvenstvo u ženskom šahu, nedavno  prvestvo u plivanju za mlađe kategorije, što govori o tome da imamo kapacitete za ovakve manifestacije i da smo proteklih godina naporno radili. Svim učesnicima želim prijatan boravak u Pirotu i uspeh-kazao je Vasić.

celnici sss

Slobodan Marjanović, trener i selektor nacionalne reprezentacije, naglasio je da će na ovom prvenstvu odlučiti o petorici šahista koji će se nadmetati na olimijadi u Azerbejđžanu, gde bi svaki plasman među prvih 10 bio veliki uspeh.

Prema rečima Bopbana Nikolića, predsednika ŠK “Progres” osim tog kluba prvenstvo su pomogli lokalna vlast, kao i ŠSS, odnosno domaćin hotel “Sinkom”.  Prvenstvo se igra do 19.aprila.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker