Gradska hronika

Pirot domaćin Međunarodne konferencije za otpadne vode

Najveći događaj u Srbiji, vezan za vode u 2107. godini održava se u Pirotu. Organizator Međunarodne konferencije za otpadne vode je JP “Vodovod i kanalizacija” i grad Pirot. Konferenciji prisustvuje veliki broj gostiju i predavača iz cele zemlje, ali i inostranstva.

Ovaj događaj je otvorio gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, koji je gostima poželeo dobrodošlicu u Pirot, i upoznao prisutne da je Pirot na dobrom putu i da se Pirot mnogo promenio u poslednjih deset godina. Vasić je prisutnima prezentovao urađene značajne projekte u minulom periodu, ali ih i upoznao sa činjenicom da je prema podacima Republičkog Zavoda za statistiku po visini prosečne zarade Pirot napredovao sa osamdeset i nekog mesta na dvadeset i četvrtu poziciju, što je još jedan pokazatelj da je Pirot dosta napredovao.

– Grad Pirot i naš Vodovod su dobro pozicionari u Srbiji i iz tog razloga smo dobili priliku da budemo domaćini ovog međunarodnog skupa. Zajedno sa lokalnom samoupravom smo učinili dosta za Pirot i radićemo i dalje kao do sada, jer nas čeka još puno poslova – izjavio je Zoran Nikolić, direktor pirotskog Vodovoda i kanalizacije.

Predrag Bogdanović, predsednik Skupštine Udruženja za tehnologiju vode, pohvalio je Pirot kao domaćina skupa za organizaciju, ali i kao dugogodišnjeg partnera.

– Sa Pirotom imamo dugu i lepu saradnju, kao i beogradski sa pirotskim Vodovodom. Dugo se dogovaramo sa direktorom Nikolićem da organizujemo ovakav skup u Pirotu, i drago mi je što smo u tome uspeli. Pirot je u mnogome grad za primer, i raduje me što godinama uspešno rešava sve probleme sa vodosnadbevanjem. Imate Regionalnu sanitarnu deponiju, na dobrom ste putu da izgradite i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i postaćete grad, tako da će Pirot postati u potpunosti ekološki i čist grad – izjavio je Predrag Bogdanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker