Kultura

Pirot domaćin 53. Susreta profesionalnih pozorišta “Joakim Vujić”

Narodno pozorište Pirot, biće domaćin 53.Susreta profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić”, koji će se održati od 13. do 20. maja.

Kako je danas najavio Organizacioni odbor u kome su direktor Gradimir Filipović, predsednica  Zajednice srpskih pozorišta Ivana Nedeljković, glumac Saša Radulović i Dejan Glišić,  pirotska publika videće 8  najboljih ostvarenja pozorišta iz Kraljeva, Kragujevca, Šapca, Prištine, Užica, Vranja i  grada domaćina. 

-Organizaciju festivala pomogli su lokalna vlast i Ministarstvo kuture, a imali smo i podršku kolega širom Srbije.  Tokom festivala ovde će doći izmešu 200 i 300 ljudi sa strane, što je velika odgovornost i ja verujem da ćemo biti uspešni domaćini-kaže Filipović, uz zahvalnost Gradskoj upravi.

Cena kompleta karata je 2.200 dinara,pojedinačne  karte u preprodaji su 400 dinara, a na dan predstave (ukoliko ih bude), koštaće 500 dinara. Prateći profgram festivala podrazumeva okrugle stolove, pozorišne kritike, promociju knjiga i slične  događaje. Selektor ovogodišnjih susreta je, kaže Ivana Nedeljković , Aleksandar Radosavljević, a u Stručnom žiriju su znameniti Slavenko Saletović,Angelia Lukić Tošić i Filip Vujošević. Toliko pominjani pozorišni susreti u našem gradu do sada su  organizovani 8 puta.

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker