Lokalna samouprava

Pirot dobitnik sertifikata na Forumu lokalnih lidera

Forum lokalnih lidera, pod pokroviteljstvom NALED-a, održan je danas u Palati Srbija u Beogradu. Na Forumu su se okupili donosioci odluka iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Razvojne agencije Srbije, NALED-a i opština i gradova, i podstaknut je dijalog o uslovima poslovanja i jačanju kapaciteta lokalnih samouprava za podršku privredi i investicijama.


Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić je u svom uvodnom obraćanju na Forumu imao čast da se pozdravnom reči, u svojstvu potpredsednika UO NALED-a, i iz ugla predstavnika lokalne samouprave obrati i govori o neophodnosti uspostavljanja partnerskog odnosa sa privredom u cilju obezbeđivanja kvalitetnih servisa i unapređenja uslova za rad i poslovanje na lokalu, kao i o tome zašto je bitno da taj partnerski odnos neguje neko unutar lokalne samouprave, tj. specijalizovana jedinica za lokalni ekonomski razvoj.
Pored diskusije o lokalnom razvoju i investicijama sa ministarkom Brnabić, na skupu su dodeljeni certifikati uspešnim polaznicima obuka koje su sprovedene u saradnji NALED-a sa RAS-om, a među kojima je i predstavnik naše lokalne samouprave, Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Pirota.
Prisutni gradonačelnici, zajedno s ministarkom Brnabić prisustvovali su uručenju sertifikata za predstavnike KLER-a koji su po završetku obuke stekli zvanje internog evaluatora za Program certifikacije opština i gradova po meri privrede u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE).

 

 

Fotografije i video – Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker