Lokalna samouprava

Pirot dobija solarne klupe

Grad Pirot raspisao je javni poziv za postavljanje solarnih klupa, javlja Ekapija portal.

pirot katastar naled

Ovaj javni poziv podrazumeva nabavku, transport, postavljanje i instalisanje pametne klupe, sa solarnim punjenjem za mobilne telefone i senzorima za merenje parametara iz okruženja.

Rok za podnošenje ponuda je 1. septembar do 12 časova. Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće doneta u roku od 10 dana od dana otvaranja ponuda, a kriterijum će biti najmanja ponuđena cena.

Klupa treba da se sastoji iz dva dela – čelične konstrukcije i drvene površine za sedenje. Dimenzija površine za sedenje je 2,4×0,68 metara, dok je visina ćelične konstrujcije na koju se postavlja solarni panel 2,62 metara. Klupa treba da poseduje i prostor gde bi mogao da se postavi promotivni materijal, te da se izvrši brendiranje po želji kupca. Ukoliko se uređaj-klupa proizvodi u Srbiji neophodno je da poseduje EUR 1 sertifikat kao sertifikat robe domaćeg porekla. Neophodno je da je uređaj zaštićen patentnom u Srbiji, a kao dokaz priložiti Rešenje o upisu u Registar prijava patenata Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije.

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.

 

 

Izvor

Ekapija

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ovo je fenomalno, samo me zanima zasto mora da bude patentirana odnosno da mora da se prilozi da se poseduje patent??? Ocigledno je da onda samo jedna firma moze da aplicira na tender odnosno ta ista koja poseduje patent ( ukoliko se jednom podnese patent od strane jedne firme niko drugi ne moze da dobije takav isti patent ).

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker