Lokalna samoupravaSport

Pirot danas i zvanično postao olimpijski grad

Pirot je danas i zvanično postao olimpijski grad, nakon što je olimpijska zastava Školske olimpijade Srbije, danas u Vranju predata gradonačelniku Pirota mr Vladanu Vasiću.

IMG_20160515_164436

Kako je Pirotskim vestima, nakon ceremonije primopredaje olimpijske zastave izjavio gradonačelnik Vasić, ovo je veliko priznanje za Pirot i za lokalnu samoupravu koja je proteklih godina mnogo truda uložila da Pirot postane sporstko-turističko-rekreativni centar ovog dela Srbije.

Sa pripremama za Školske olimpijske igre koje će se 2020. godine održati u Pirotu počinjemo već u ponedeljak. Ovo je zaista ogromno priznanje za Pirot jer ćemo ugostiti oko 7.000 malih olimpijaca koji će se nadmetati u velikom broju sportskih disciplina. Odlično razvijena sportska infrastruktura, koja je na neki način zaokružena izgradnjom Zatvorenog bazena, sigurno je presudno uticala da baš Pirot bude domaćin naredne Školske olimpijade. Na ovaj način ujedno se i ostvaruje naša vizija, a to je da Pirot bude sportsko-turističko-rekreativni centar Srbije. Da smo na odličnom putu svedoče odlične ocene organizacije državnog prvenstva u plivanju za juniore koje smo organizovali na najvišem nivou u Zatvorenom bazenu, a već sada se najavljuje da će Zatvoreni bazen postati baza za pripreme srpskih sportista pred značajna međunarodna takmičenja-kazao je Vasić.

IMG_20160515_164449

Na ovogodišnjim Školskim olimpijskim igrama koje su održane u Vranju, pirotski sportisti osvojili su veliki broj medalja u različitim sportovima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker