Sport

Piroćanke bolje u komšijskom derbiju

Prva liga “Istok” – žene

Pirot: Hala “Kej” , subota 19 h.

ŽRK “Pirot” – ŽORK “Remesiana” Bela Palanka 31: 23 (16:11)

ŽRK “Pirot”: Mila Potić, Ivana Savić, Jelena Stojanović, Ivana Ćirić, Selena Tančić, Simona Tančić(K), Andrijana Jovanović, Anja Spasić, Ana Tolić, Anita Dragić, Zorana Kostić, Andrijana Ranđelović.

igračica utakmice: Simona Tančić.

rukometašice selfi
foto Ana Tolić

Rumometašice Pirota nisu dozvolile iznenađenje na startu prvenstva. Od samog početka nametnule su svoj ritam igre i čvrstom, agresivnom igrom napravile razliku, uglavnom je tokom meča iznosila pet golova prednosti, koju su uspešno održavale. Gošće su početkom drugog poluvremena donekle konsolidovale redove i vešto koristile greške Piroćanki. Međutim, period nešto slabije igre domaćih rukometašica nije trajao dugo i ponovo su Simona Tančić i sve bolja, sigurnija i uvek borbena, Jelena Stojanović, podigle moral svojih rukometašica koje su sigurnom igrom uspešno privele kraju utakmicu.

Igračica utakmice, Simona Tančić, koja je postigla osam golova, isto toliko je postigla i Jelena Stojanović, kaže da su se rukometašice uželele prvenstvenih utakmica i bilo je veoma važno da na startu zabeleže pobedu.

 

“U pripremnom periodu smo sa Palančankama odigrale dve prijateljske utakmice, obe smo dobile, pa je bilo malo bojazni da u trećoj ne ostvarimo željeni rezultat. Igrala sam sa manjom povredom stopala, ali smo sve zajedno uspele da sigurnom igrom pobedimo. Čestitam rukometašicama Remsiane na fer i korektnoj igri, i naravno mojim igračicama koje su dale sve od sebe. Naša igra je bila bez većih oscilacija tako da smo održavale razliku koju smo stekle u prvih petnaestak minuta i na kraju trijumfovale”- izjavila je Simona Tančić.

Trener naših rukometašica, Nina Tošić, je svakako zadovoljna pobedom pogotovo što je ovo bila derbi utakmica ekipa koje se odlično poznaju.

“Moje devojke su ozbiljno ušle u meč, mada je bilo malo nervoze kada se ne postupa prema dogovoru. Želim da im čestitam na dobroj igri, golmani su odlično branili, Jelena je sve bolja i sve ostale da ih ne nabrajam. U narednim uatkmicama očekujem da mlađe igračice dobije više prostora da se i one pokažu. Kasnimo s prvenstvom, sve je to jako teško, ali se nadam da će biti bolje”-kaže Tošićeva.

Narednu utakmicu rukometašice Pirota igraju u Kladovu.

fotografije Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker