Kultura

Piroćanci vole folklor

Danas, poslednjeg dana Međunarodnog festivala folklora za predstavnike svih folklornih ansambala priređen je prijem kod predsednika opštine mr Vladana Vasića, koji im se zahvalio što su došli u Pirot da prezentuju svoju kulturu i tradiciju ali i da se upoznaju sa tradicijom i kulturom našeg naroda.ACA_5547_resize

-Međunarodni festival folklora je najposećenija manifestacija tokom leta u Pirotu što je dokaz da Piroćanci vole folklor. Drago mi je da ta manifestacija traje već punu deceniju jer je to odlična prilika da se ljudi upoznaju sa tradicijom i kulturom različitih naroda pa smo tako u Pirotu imali ansamble iz Argentine, Meksica, Hong Konga i mnogih drugih dalekih zemalja. Želim vam da iz Pirota ponesete lepe uspomene i da dođete opet na neki od narednih festivala-kazao je Vasić na obraćanju predstavnicima folklornih ansambala u Velikoj sali opštine Pirot.

ACA_5550_resize

Dragan Mijović, predsednik KUD “Alat” iz Trebinja zahvalio se opštini Pirot na odlično organizovanoj manifestaciji.

-Nismo prvi put ovde i mogu da kažem da se u Pirotu osećamo kao kod svoje kuće i uvek ćemo rado doći. Hvala opštini Pirot i ljudima iz Doma kulture na odličnoj organizaciji-kazao je Mijović.

ACA_5564_resize

Ovogodišnji Međunarodni festival folklora završava se večeras. Po ustaljenom programu, najpre će, ako vremenski uslovi to dozvole, od 18:30 biti održan defile svih učestnika ulicama grada, nakon čega će se program nastaviti koncertom na Omladinskom stadionu od 20 sati. Ukoliko vreme bude loše koncert će biti održan u sali Doma vojske.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker