Gradska hronika

Piroćanci šalju pomoć najugroženijima

Opština Pirot večeras u 18 sati najugroženijima poslala je interventnu pomoć u vidu 1.000 litara flaširane vode, 200 litara mleka i konzervirane hrane, hrane za bebe i higijenskih sredstava poput sapuna, higijenskih sredstava za bebe i drugu pomoć.

ACA_7542_resize

 

Kako je kazao zamenik šefa Sektora za vanredne situacije u Pirotu Branislav Kostić, ovo je samo prva, interventna pomoć najugroženijim delovima zemlje.

-Situacija je zaista katastrofalna. Stalno smo u kontaktu sa najugroženijima i ovo je naša prva pomoć, koliko smo mogli hitno u ovom momentu da pružimo. Ipak, nastavićemo i na dalje da pomažemo i materijalno, bilo u ljudstvu ili na bilo koji drugi način. Opštinski i Okružni štab za vanredne situacije stalno zasedaju-kazao je Kostić i dodao da je u Pirotu situacija stabilna.

-Građani su ispoštovali naše brojne apele da u odvodne kanale ne bacaju otpad tako da svi odvodni kanali dobro funkcionišu i većih problema nemamo. Tokom 2012. i 2013. godine smo sve kanale kompletno očistili tako da je i to razlog zbog čega nema većih problema sa poplavama u Pirotu, istakao je Kostić.

Takođe, svoju pomoć su ponudili i radio-amateri iz Pirota kao i bajkeri iz Moto kluba “Anđeli”. Radio-amateri već sutra kreću u najugroženija područja sa celokupnom raspoloživom radio-opremom koju će ustupiti u cilju spašavanja najugroženijih, ali i sa jednim čamcem i terenskim vozilom.

Bajkeri su već počeli sa prikupljanjem novčane i pomoći u odeći najugroženijima a spremni su i na druge načine da se angažuju, kazao je Pirotskim vestima sekretar “Anđela ” Darko Pejčić.

 

A.Ć:

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker