Gradska hronika

Piroćanci producirali himnu navijača bejzbol tima Čikago Kabs!

Veliku pažnju štampe u Čikagu, gradu poznatom po tome da u njemu živi najviše Srba van Srbije, ovih dana okupira tajanstveni muzički kompozitor koji se u listu Čikago tribjun pominje pod pseudonimom VV. On je, naime, napisao tekst za himnu navijača izuzetno popularnog bejzbol kluba u ovom gradu – Čikago Kabsa “Lets go Lets do it”, o čemu je pisao i izuzetno tiražni list.

Autori, po svemu sudeći budućeg hita i himne Čikago Kabsa, su zapravo Piroćanci Vladimir Vertuš i Milan Nikolić, koji u ovom gradu vode produkcijsku kuću “Lucky star production”. Oni su za ovu priliku “pojačani” odličnim vokalom rođene Sarajke koja živi i radi u Čikagu Ivane Lole Šalipur, dok je za gitarske deonice bio zadužen njen brat Bojan Vasilić.

vladimir-vertus-i-milan-nikolic

Kako su autori kazali novinaru Čikago Tribjuna, oni smatraju da bi se izvođenjem ove himne pred prepunim Wrigley fields stadionom, simbolično razbila kletva i da bi Čikago Kubsi osvojili šampionat SAD u bejzbolu, što se nije desilo od 1908. godine.

vladimir-vertus

Piroćanac Vladimir Vertuš i njegova “Lucky star” produkcija postali su poznati široj javnosti po pesmi “Avioni kamioni”, kojom je dočarao život naših gastarbajtera u Čikagu, koji uglavnom rade kao vozači šlepera.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker