Gradska hronika

Pirot dobija savremeno postrojenje za preradu drveta

Pregovori koji su vođeni sa investitorima poslednjih meseci uspešno su privedeni kraju tako da su potpisani ugovori sa dve nove proizvodne firme na području Slobodne zone Pirot. Ugovorima su utvrđeni uslovi kupoprodaje zemljišta i definisani okvirni načini rada i postupci izgradnje objekata koji treba da doprinesu otvaranju novih radnih mesta.

image

Prvi ugovor u ime SZR Stojanović, koja se bavi bravarskim i mašinskim radovima potpisao je Siniša Stojanović 24. Februara 2016. godine, a planovi g. Stojanovića su usmereni ka proširenju postojećih proizvodnih kapaciteta u Industrijskom  parku u Slobodnoj zoni Pirot.

Drugi ugovor je potpisan sa kompanijom „Irely“, jedinim evropskim proizvođačem drvenih igračaka za lanac IKEA. Ugovor je potpisao ispred kompanije „Irely“, direktor Ivan Ivanov. Planovi grupacije Irelly su da uz postojeće fabrike igračaka u Bugarskoj u Montani i Pazadržiku i postojeće fabrike peleta u Pirotu formiraju svoju treću proizvodnu bazu u Industrijskom parku i postave najmodernija postrojenja za preradu drveta u ovom delu Evrope.

Slobodna zona potpisivanjem ovih ugovora nastavlja da radi na privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker