Sport

Piroćanci lagano protiv Čačana

Ekipa KK Pirota rutinski je večeras u Sportskoj hali “Kej” dobila ekipu Mladosti iz Čačka rezultatom 94:82, u prvom poluvremenu 48:42.kk pirott

Ekipa je, po rečima trenera Petrovića, kao što se to dešavalo u više navrata ranije, slabije odigrala drugu četvrtinu i dopustila protivniku da se približi na svega šest poena razlike.

-Čestitam ekipi Mladosti iz Čačka i moram da kažem da izuzetno cenim to što oni rade jer imaju odlične juniorske, kadetske ekipe i puno ulažu u mlade košarkaše. Sigran sam da će ovi dečaci koji su danas igrali protiv nas biti odlični košarkaši za koju godinu-kazao je trener Petrović.kk pirot (2)

Trener gostiju Vladimir Zlatanović kazao je da je njegova ekipa zapravo juniorski tim, pojačan sa svega dva do tri iskusnija igrača.

kk pirotU ekipi domaćih najefikasniji su bili Mukanović i Stanisavljević sa po 17 postignutih poena, Kosanović je postigao 16 poena, a Filipović 14. U poslednjih nekoliko minuta trener Petrović pružio je šansu i najmlađim igračima KK Pirota.kk pirot1

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

9 Comments

 1. pogresan Vam je naslov ‘Pirocanci lagano protiv Cacana,.Zbog istine treba naslov da bude ‘Kk Pirot lagano protiv Cacana. Ne znam gde ste videli pirocance u subotu uvece sem u gledalistu.O kakve ironije da uvazeni trener Petrovic govori i hvali ulaganje u mladu ekipu cacana.

 2. Eh, kad bi slušale ljude poput čoveka koji je pisao prethodni komentar košarka u pirotu ne bi ni postojala, ili bi se igrala u nekoj seoskoj ligi, kao što je slčaj sa Radničkim. Treneru Petroviću i rukovodstvu poručujem da ne obraćaju pažnju na zlonamerne ljude kojima ima u Pirotu, jer je mnogo više dobronamernih i oni nemaju potrebu niti da bilo šta komentarišu, već jednostavno u sve većem broju dolaze na utakmice kk pirota. Ovakvi dobri rezultati na duge staze doprinose masovnosti sporta u Pirotu a tek onda dolaze i vrhunski igrači. Ovako nema ni govora o kvalitetnim igračima jer se i oni koji imaju potencijala brzo utope u lošu sredinu, a ako se ta sredina popravi, kao što se u poslednje vreme ako govorimo o košarci drastično popravlja onda mogu da dodju i asovi i više piroćanaca u kk priotu. tako da, svaka čast košarkašima i samo napred!!!

 3. Uvazeni ,dobronamerni,g.Marinovicu,i pored toga sto ste rekli da iz svoje dobronamernosti nemate potrebe za komentarom ipak niste mogli da stisnete petlju pa ste,ipak morali ;po napolje,.Vase vidzenje dolaska vrhunskih igraca ( oni ne dolaze vec se stvaraju ) je u domenu fantastike a po scenarijima turskih serija. U Vasu dobronamenost ( ne ) TREBA sumnjati jer ima,pretpostavljam,utemeljenje na (ne)poznavanju cinjenica i odnosa u kk pirot ( i vi ste to pisali malim slovima ) . A ako ste vec toliko dobro upuceni u kosarku i oko kosarke i znate odnose i cinjenice onda ste zlonamerni pre svega prema pirotskoj mladosti sa ambicijom da budu kosarkasi,oni verujte, ne zele da budu buduci mukanovici gruje ………… vec ” Sirci ” ,” Tomanovici ” ” Pizoni ” ………… iLI ,mozda, mislite da treba da budemo samo grlati na tribinama ili samo dobri brisaci parketa

 4. Slažem se, ali kako kad novih Širaca Pižona Tomanovića jednostavno nema. Onda bi po vama trebalo da ukinemo košarkuu Pirotu i završimo posao. Svi talentovani mladi nažalost po završetku osnovne škole odlaze na studije u Niš Beograd Novi Sad te je nemoguće napraviti kvalitetne igrače u Pirotu. Prosto ko pasulj. Ali kad imate dobar tim, dobrog trenera i odličnu igru, kao što sada ima kk pirot stimulisaćete mlađe naraštaje da u što većem broju tremiraju košarku, popularišete sport. mnogo je jednostavno. aj da više prestanemo da kukamo nego da radimo. Znamo samo da kukamo i zbog toga smo i tu gde smo.

 5. Samo gledanje u pasulj i moze da nam nametne tu logiku da sve ” oteramo ” Akad bi pobegli od te logike sa pasuljem znali bi da se posle osnovne skole ne ide na studije. Zato se i uvazeni trener Petrovic divi cacanima jer on i ostali igraci su ovde samo gastrabajteri a treba se udvarati novim poslodavcima..A mi treba da i dalje teramo nase,zaista dobre igrace,a dovodimo strane za nase pare a za tudu korist.

  1. Ja ne znam ni jednog dobrog igraca koji je oteran. Ili ljudu rade ili idu i studiraju pa ne mogu da treniraju. Ono sto vredi je u klubu, a rekreativci su na drugom mestu. Iz tvoje frustracije prema ovom najboljem gradskom klubu se vidi da imas nesto licno protiv kluba i protiv igraca tamo, ili protiv uprave ili sl. Tebe i takve kao sto si ti najmanje briga za pirotske igrace, takvi kao sto si ti gledaju samo sebe.
   Kad hoces da gledas pirotsku decu ti idi pa gledaju juniore i pionire. A ko hoce i kome se svidja on ce da gleda i prvi tim. Pratim sve pirotske sportove, i osim malog fudbala i kosarke drugo nista nema veci kvalitet i veci takmicarski naboj.

 6. Neznanje nikog ne opravdava,pa ni panteliju.Prvo pasulj pa pantelija u odbranu pirotske kosarke.
  Mene i takve,kao sto sam ja,brine da ni jedna izneta cinjenica od nas takvih nije opovrgnuta.
  Da,ja,i takvi kao ja imamo nesto protiv uvazenih strucnjaka na terenu i u upravi.Zar je dobro dovoditi i placati a ne stvarati pa ako treba i “prodati “. Zar zbog “naboja”svih vrsta treba se diviti prosecnosti u jednoj ligi gde,uglavnom,svi timovi igraju sa klincima.Uvazena uprava sa uvazenim trenerom to ,izgleda,ne vidi.Uprava takmicenje i ligu punu “naboja” prati sa distance toplih separea.Casni izuzeci u upravi su tu samo da potvrde ovo pravilo.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker