Kultura

Piroćanac Nenad Bačević, kinooperater u bioskopu Doma kulture, sakupio više od 2.500 filmskih postera. Deo njegove kolekcije predstavljen na izložbi!

Nenad Bačević, kinooperater pirotskog Doma kulture, priredio je izložbu filmskih plakata u klubu Tvrđava. Izložba obuhvata samo mali deo njegove impresivne kolekcije koja broji preko 2.500 plakata. Kako je Bačević rekao za Pirotske vesti, izložba će trajati tri nedelje i svaki deo izložbe će predstaviti različite žanrove i vrste filmova.

Na otvaranju dominiraju posteri iz DC i Marvel filmova, dok će naredne nedelje posetioci moći da vide plakate crtanih filmova i domaćih filmova. Treće nedelje izložba će prikazati postere horor i akcionih filmova.

Bačević je kolekciju plakata započeo pre 17 godina, kada je počeo da radi kao kinooperater u pirotskom Domu kulture. „Nemam omiljene postere, svi su mi dragi“, kaže Bačević, dodajući da će posetioci imati priliku da kupe plakate koje ima u duplikatu. Sav prihod od prodaje plakata biće doniran za lečenje Dimitrija Pešića, mladog sugrađanina koji je pretrpeo tešku saobraćajnu nezgodu i kome je potrebna pomoć za lečenje.

Ova izložba ne samo da pruža uvid u bogatu filmsku istoriju kroz plakate, već i okuplja zajednicu oko humanitarnog cilja, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pogledajte VIDEO

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker