Ljudi velikog srca

Piroćanac na letovanju našao i vratio skupoceni telefon

Piroćanac Ivan Mančić tokom letovanja u Grčkoj na Halkidikiju pronašao je skupoceni mobilni telefon velike vrednosti i vratio ga vlasnicima kojima je telefon zbog nepažnje ispao iz automobila, a koji su, ispostavili se Beograđani.

11737963_10206705082562713_4676636145030423005_n
Mančić kaže da se ni jednog trenutka nije razmišljao da zadrži telefon, kao što bi mnogi to sigurno uradili jer je reč o skupocenom modelu čija vrednost kao polovnog telefona je preko 400 evra.
“Bio sam na letovanju sa drugarima na Halkidikiju. Kad sto smo stigli u Pefkohori
krenuo sam da tražim hotel koji smo rezervisali. Ispred mene na kružnom toku video sam džip iz koga je ispao mobilni telefon. Posto džip nije usporio, uzeo sam telefon i potrčao iza njega. Počeo sam da mašem i da signaliziram, ali očigledno niko nije primetio da nešto fali. Znao sam da će uskoro primetiti i da će pozvati. Nastavio sam da tražim smeštaj i telefon je počeo da zvoni. Gospodja koja je pozvala je u početku rekla “halo” i zaćutala, verovatno da vidi da li će neko uopšte odgovoriti i na kom jeziku priča. Kad je čula da smo “naši” usplahirano je počela da objašnjava situaciju… reko sam joj da ne brine, telefon je na sigurnom i da se vrati do kružnog toka.
Ona objašnjava da telefon nije ispao iz njenih kola…u svakom slučaju ubrzo dolazi žena sa automobilom beogradskih tablica i iz njega izlaze dva klinca.
Ja ih pitam ko je od vas dvojice izgubio telefon?
A oni u isti glas kazu “Ja!”. Pa čiji je ovo telefon? Jedan od njih dvojice se javi i ja mu dam telefon. U onoj sreći što je dobio telefon nazad stigo je u par poteza da mi pokaze da je to zaista telefon njegov-objašnjava Mančić.
-Ispostavilo se da su Beograđani ostavili telefon na gepeku odakle je on i spao. Iako imam problema sa svojim telefonom već duže vreme i planiram da ga promenim, nisam želeo da ga menjam na ovaj način-kaže Mančić za Pirotske vesti.ivan mancic
Mančić se inače bavi fotografijom, osnivač je Foto kluba Fokus u Pirotu, a već nekoliko godina živi i radi u Nišu.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de