Sport

Piroćanac Čedomir Ilić na klupi grčkog PAOK-a nastavlja veoma uspešnu sportsku porodičnu tradiciju

Čedomir Ilić, veoma uspešni odbojkaš koji je svoju odbojkašku karijeru kao igrač proveo u Grčkoj, od prošlog leta je uplovio u trenerske vode. Ilić je asistent treneru jednog od najtrofejnijih grčkih odbojkaških klubova PAOK-a iz Soluna, koji je trenutno na drugoj poziciji na tabeli grčkog odbojkaškog prvenstva, odmah iza Olimpijakosa. Interesantno je da je boje ovog kluba branio i legendarni Vladimir Grbić. Čedomir je inače sin legendarnog sportskog trenera Branimir Ilića Tajlera, koji takođe u Grčkoj, u Kavali, ima svoju školu košarke i košarkaški kamp.

U razgovoru za Pirotske vesti Čedomir kaže da nije mnogo razmišljao kada je prošlog leta dobio poziv da bude pomoćni trener PAOK-a.

-To je za mene predstavljalo veliki izazov. Odlučio sam da se jos više posvetim odbojci ali sada kao trener i sportski stručnjak. Odbojkaški klub PAOK poseduje izuzetnu infrastruktruru i sve oslove za vrhunski rad i rezultate. Trenutno se nalazi u vrhu tabele grčkog odbojkaskog prvenstva. U svojim redovima PAOK poseduje veoma kvalitetentne igrače iz Evrope i prekookeanskih zemalja koji su uglavnom članovi reprezentativnih selekcija svojih nacija. U situaciji sam da radim sa njima i upoznam se sa raznovrsnim školama odbojke, posebno kada je reč o pristupu igri. Kao svake sezone,  i ove tim ima najviše ciljeve u grčkom prvenstvu i što bolji plasman u evropskim klupskim takmičenjima. Tokom svoje igračke karijere, paralelno sam se spremao za ovo što sada radim, da budem trener i sportski pedagog, pa sam studirao na Aristotelovom Univerzitetu u Solunu, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Moji planovi i ciljevi su da se u budućnosti jos više usavršavam kao ličnost I odbojkaški trener, takodje da nastavim sa školovanjem na nekom od univerziteta u zemlji ili inostranstvu-poručuje Ilić.

Bogata igračka karijera

Tokom svoje takođe veoma uspešne igračke karijere Čedomir je nastupao najpre za AO KAvalu, zatim za prvoligašku ekipu Apollon Kalamarias, PAOK iz Soluna, Foinikas sa Syrosa, Aris iz Soluna, AEK iz Atine, ETHNIKOS iz Alexandroupolisa, i na kraju OFI sa Krita.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker