Gradska hronika

Petorica vozača sa preko 1,2 promila alkohola u krvi

Policija u Pirotu proteklog vikenda je zbog vožnje u pijanom stanju zaustavila i procesuirala 17 vozača. Od tog broja, petorici “najveselijih” koji su  imali više od 1,2 promila alkohola u krvi  određenja je mera zadržavanja do 12 sati, saopštila je danas Policijska uprava u Pirotu.

kontrola

Policija će za vreme predstojećih praznika pojačati kontrolu učesnika u saobraćaju, naročito u pogledu poštovanja saobraćajnih propisa, a posebno kontrolu koja se tiče upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola. Prema nesavesnim vozačima koji ugrožavaju i sebe ali i sve ostale učesnike u saobraćaju preduzimaće se sve raspoložive zakonske mere, navodi se u saopštenju.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

4 Comments

  1. ovako treba non stop, a pogotovu vikendima i za vreme slava. strasno je u kakvom stanju ljudi sedaju za volan. na kraju nastrada neko potpuno neduzan.

  2. Podrzavam akciju alkotestiranja vozaca u cilju otkrivanja onih koji voze pod dejstvom alkohola,ali i apelujem da pogledate sliku gde je parkirano vozilo policije koje vrsi kontrolu,na pesackom prelazu zar ne?Ponekad saobracajni policajci u pirotu vise otezavaju nego sto ubrzavaju odvijanje saobracaja

  3. Pa za policiju ne važi zakon, ovo je Srbija. Ja sam lično dva puta bio testiran prošle nedelje prepodne, i svojim očima sam, dok sam čekao u koloni, video da se ne testiraju svi… Svi smo mi ravnopravni, samo si neko ima uću u policiju:-) Inače apsolutno podržavam ovakve akcije, kao i akcije hapšenja narko dilera i sličnih. Samo da to budu prave akcije, a ne ona “brom” predstava sa 18kg droge u celoj Srbiji… pa u Pirot po parkoviti ima više droga!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker