Sport

Pešić: Švajni je ubeđen da sam im pokazao put do titule

Trofejni košarkaški trener je, iz stručnog ugla, zasad pogodio završnicu šampionata u Brazilu. Ostao je još jedan korak, pobeda u finalu, za reprezentaciju zemlje u kojoj on decenijama uspešno radi.

159326202853a1e92d6b99a961774968_640x461 Fudbalski, kompletni su, svi na svojim pozicijama, uigrani, iskusni, bez povreda, uvereni u uspeh. Znaju zašto su došli u Brazil. Teško da neće biti prvi na kraju – kaže Pešić u razgovoru za “Blic”.

Gledali ste čudesnu noć u „Belo horizonteu“?

Da li ste videli koliko su skromni, koliko nema euforije? Shvataju da je to samo sport, i idu dalje. Nema stajanja i slavlja, znaju da ih tek očekuje glavna utakmica. Pobeđuju zbog mentaliteta, nisu arogantni, ne pokazuju emocije, ne skrivaju se. Ne govore da su najbolji, već to pokazuju na terenu. Znaju kako da se bore s pritiskom, koriste sjajno priliku i veruju u sebe. Inače, na turnirima nema posebnih pravila, ne zna se da li je bolje krenuti s pobedama ili doživeti poraz na startu, najvažnije je da vam ekipa bude zdrava i da nema mesta za tugu.

Suprotno od, recimo, Srba?

Kad najavljujemo uspeh, mi to radimo euforično i često bez argumenata.

Lepo je što smo optimisti, ali da li smo to s pravom?

Čuli ste se posle utakmice s vašim prijateljem Švajnštajgerom?

Čestitao sam i njemu i Podolskom. Čujemo se svaki dan, prenosi mi atmosferu. Prija mi Švajnijeva inicijativa da za vreme Svetskog prvenstva svi igrači nose majice s mojim likom. Hvala mu na tome. Postao sam poznat i van košarke, van Evrope (smeh). Misle da ću im tako pokazati put do titule. Zasad nam dobro ide. Mogu da zamislim kako će biti u Nemačkoj po povratku šampiona.

O Mundobasketu: Sale, nije vreme za medalju
Pešić kaže da košarkašima Srbije mesec i po pre početka Mundobasketa nisu potrebne izjave vezane za osvajanje medalje.
– Pročitao sam Đorđevićevu izjavu da je cilj približiti se medalji. Sve je to super, lepo, ali smatram da nije još vreme za to, ali i da nemamo ekipu za odličje. Znate kakav je naš narod, kad izjavite da je medalja cilj, onda svi misle da to možemo, a ja ne verujem da je tako – dodaje Pešić.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker