Politika

Partneri Prvog maja pozitivno odgovorili na apel Ministarstva privrede

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Radmilo Kostić poručio je danas građanima i radnicima AHA Mure Prvi maj da je juče u Ministarstvu privrede predstavljen UPPR kompanije i da se očekuje da se on u najkraćem roku nađe u Privrednom sudu u Nišu, čime bi se omogućilo da već nakon Nove godine fabrika polako krene sa proizvodnjom.

-Vrlo brzo će se ići na Privredni sud u Nišu gde bi trebalo da se da saglasnost na UPPR i da se u najkraćem mogućem roku, a nadamo se u najboljoj soluciji do Nove godine aktivira  i proizvodnja u fabrici. U početku bi trebalo bar 300 do 500 radnika se vrati da radi s obzirom da su kupci odnosno partneri Prvog maja pozitivno odgovorili na apel Ministarstva privrede. Cilj je da se sukcesivno u toku 2015. godine sto po sto radnika se vraća u proizvodnju. To je cilj-kazao je Kostić novinarima u zgradi Upravnog okruga Pirot, gde je danas, kako tvrde opozicioni odbornici otpočela vanredna sednica povodom situacije u ovoj fabrici, dok u vladajućoj koaliciji kažu da i dalje opozicija nema potrebnu trećinu potpisa i da nije reč o sednici već o tribini.

ACA_5302_resize

Šef Odborničke grupe SNS Boban Ranđelović kazao je novinarima da grupi odbornika danas nije dozvoljen ulaz u zgradu SO Pirot.

-Mi smo zamolili načelnika Pirotskog okruga koji nam je omogućio da vanrednu sednicu održimo u sali okruga jer nam je ulazak u zgradu SO Pirot lokalna vlast onemogućila na neprimeren način-kazao je Ranđelović i dodao da je obezbeđeno 19 validnih potpisa odbornika.

U lokalnoj vlasti međutim to demantuju i kažu da opozicija i dalje ima 18 validnih potpisa odbornika.

Predsednik opštine Vladan Vasić kazao je da nema govora o tome da se održava sednica SO Pirot, već se to pre može nazvati tribinom.

-O zakonitosti sednice i zakonitosti toka sednice brine se sekretar Skupštine opštine Pirot. On je juče eksplicitno rekao da nema 19 potpisa i sednica nije ni sazvana niti zakazana. Čak i da postoji 19 potpisa, da bi sednica počela, mora da postoji kvorum od 29 odbornika. Ovo što je danas bilo u okrugu nije ni vanredna sednica niti pokušaj sednice, već tribina 18 odbornika. Mi smo već za narednu sednicu SO Pirot koja će se održati već za desetak dana uvrstili kao tačku dnevnog reda stanje u pirotskoj privredi tako da će na redovnoj sednici SO Pirot odbornici moći da raspravljaju o stanju u pirotskoj privredi, pre svega u AHA Muri Prvi maj, ali i drugim firmama-kazao je Vasić.

VV4

tekst i foto A.Ć.

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker