Politika

Panajotović:Ne može da bude isti porez na zemljište u Pirotu i Vojvodini

Pirotski socijalisti podneli su inicijativu predsedniku stranke, ministrima u Vladi Srbije iz ove stranke, kao i poslaničkom klubu SPS-a u republičkom parlamentu, da se revidira novi zakon o porezima jer po njemu isti porez se plaća na zemljište u Pirotu, Vojvodini i Šumadiji.

vidojko panajotovic

Kako kaže lider pirotskog SPS-a Vidojko Panajotović, pirotski socijalisti uputili su inicijativu da se revidiraju delovi novog zakona, odnosno da se smanje porezi i da se oporezuje samo zemljište od koga njegovi vlasnici imaju prihode, a ne svo zemljište, čak i ono koje se ne obrađuje već nekoliko decenija, što je i najčešći slučaj u pirotskom kraju.

-Mi smo razmatrajući novine i probleme u oporezivanju imovine građana i uvođenja poreza na šume u Srbiji, pa i u Pirotu primetili da su porezi na zemljište isti bez obzira dali je reč o Vojvodini, Pirotu ili Šumadiji. Znamo da je ogroman broj naših sela prazno, u pojedinim mestima nema obradivog zemljišta, a u katastru se vodi kao obradivo zemljište iako je reč o zemljištu koje nije obrađivano po 40 ili 50 godina. To se vodi u katastru kao obradivo zemljište, a prihod vlasnika od tih imanje je nula i ne može po nama da se naplaćuje porez na nešto što ne donosi prihode-kaže Panajotović i dodao da je ovaj zakon donet na nivou republike i da opština Pirot ima obavezu da sprovodi taj zakon, u suprotnom će snositi sankcije u vidu umanjenja transfera.

-Mislim da ćemo naići na razumevanje da se promeni zakon. Nismo protiv toga da se plati, ali da se plaća ono što treba da se plati, ono što se obrađuje, a da se smanje porezi na ono što se ne obrađuje-kazao je Panajotović u intervjuu Radio Pirotu.

Slične vesti

2 Comments

  1. Trebalo bi da se potrudite da ave bude jeftinije kod nas, zato sto polako nestaje ova selendra (jer vise i ne licimo na grad)odite malo dalje pa da vidite razliku u svim cenama ne samo u porezu i tim dadzbibama.Osnovna sredstva za zivot su i do 30 pa i 40 % skuplja nego u sumadiji i vojvodini o primanjma i da ne govorimo

  2. Lokalni politicari neka se bave lokalnom politikom , neka smanje cenu vode , cenu djubrarine , pijacnu taksu……neka rese problem parkiranja u gradu ….Porez na imovinu mora da se plati , ko obradjuje zemlju ima i prihod …..

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker