Gradska hronika

I Palma se zahvalio Pirotu i Piroćancima

U poplavljenim selima Jagodine, prvi kamion pomoći stigao je upravo iz Pirota. Situacija se polako vraća u normalu. Čelnici Jagodine zahvaljuju se Pirotu i Piroćancima na iskazanoj humanosti.

Na teritoriji Jagodine, ukupno je poplavljeno 1530 domaćinstva ili 6000 ljudi, i u 10 sela poplavljeno je 2800 hektara obradive zemlje. Ovih dana još uvek se izvlači voda iz podrumskih prostorija i njiva, a upravo na tom području nalazi se i Specijalna jedinica iz Bugarske-Plovdiva, koja je od prvog dana stacionirana u Jagodini.

ACA_8670_resizePredsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma kazao je u Jagodini da je Pirot uz Novi Pazar grad koji je najviše pomogao Jagodini kada joj je bilo najteže.

– Pirot je drugi grad posle Novog Pazara koji je najviše pomogao Jagodini. Želim da se u ime grada i svih Jagodinaca koji su dobili pomoć, zahvalim kako Opštini Pirot tako i svim Piroćancima na pruženoj pomoći i podršci u ovim teškim trenucima. Isto tako moramo da konstantujemo da i u drugim gradovima nije sjajna situacija, čak i u onim koji nisu pogođeni poplavama, i da je ekonomska kriza svuda prisutna, manje ili više, i da je Pirot pored takve krize izdvojio nekoliko kontingenta pomoći za naše sugrađane – izjavio je Dragan Marković Palma.

ACA_8674_resizeJagodinu su ovom prilikom posetili i predstavnici opštine Pirot kako bi se na licu mesta uverili u situaciju na terenu i videli kakva je još pomoć eventualno potrebna, ali i razgovarali o budućoj saradnji Pirota i Jagodine.

Veliki broj domaćinstva i poljoprivrednih gazdinstava je stradalo u ovim poplavama i Opština Pirot se saoseća sa ugroženima. Pirot je spreman da  u okviru svojih mogućnosti i dalje pomaže ugroženim područjima. Pirot i Jagodina će nastaviti saradnju i nakon ove nesreće. I Pirotu i Jagodini su prioritet nove investicije u privredi. Trudićemo se da u budućnosti zajedno nastupamo u razgovorima i pregovorima  sa potencijalnim stranim investitorima i promovišemo naše komparativne prednosti u pogledu investiranja, a sve u cilju otvaranja novih radnih mesta – izjavio je Aleksandar Z. Ćirić, zamenik predsednika SO Pirot, prilikom posete Jagodini.

Fabrika “Prvi maj” a.d. u restrukturiranju, poslala je danas Jagodini donaciju od oko hiljadu različitih odevnih predmeta za ljude koji su poplavljeni.

A.Ć

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker