Reportaža

Ožiljci rata na fotografijama Nikole Rabajna

Talentovani nemački fotograf Nikola Rabajn, na fotografima svojstven način, pokušaće narednih meseci da putem svojih fotografija ispriča priču o posledicama koje su ratovi devedesetih ostavili na običnim ljudima u Srbiji.

nikola rabajn

Najveći deo svog projekta Nikola će realizovati u Pirotu, rodnom gradu svoje majke Marine, koja je bežeći od rata, u ranim dvadesetim napustila svoju porodicu i zemlju i sa Nikolinom sestrom otputovala u Nemačku, gde se kasnije rodio i Nikola.

Kako je Pirotskim vestima kazao ovaj veoma talentovani mladi fotograf, njegov plan je da krajem maja dođe u Srbiju i da ovde boravi do sredine juna.

“Balkan i Srbija su me oduvek privlačili. Volim da preko svojih fotografija pričam priče i moja želja je da upravo na ovaj način dam šansu ljudima koji su na svojoj koži ili indirektno osetili posledica ratova devedesetih, da ispričaju svoju priču. Moja Majka je rođena u Pirotu gde je živela u okruženju svoje porodice, među divnim ljudima. Sve se to naglo promenilo devedesetih godina, kada je moja majka sa starijom sestrom Aleksandrom morala da zbog rata pobegne u Nemačku, gde sam se i ja rodio 1995. godine. Za sobom je ostavila celu porodicu, moju familiju. Od tih priča i danas me podilaze žmarci, iako nisam bio svedok tih dešavanja. Upravo zbog toga želim da dopustim ljudima koji su direktno ili indirektno osetili posledice rata, izgubili sina, ćerku, rođaka ili ostali bez doma, da ispričaju svoju priču-kaže Nikola za Pirotske vesti.

foto-lična arhiva Nikole Rabajna

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker