Lokalna samouprava

Ožegović: Gradska uprava u Pirotu dobar servis građana

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović kazao je danas nakon razgovora sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem da je grad Pirot među prvima krenuo sa primenom odredbi novog Zakona o upravnom postupku, iako taj Zakon tek treba da bude donešen.

-Misli da Vladan kao mlad gradonačelnik razume kakvu upravu želimo i da je u tom pravcu krenuo ne čekajući donošenje novog Zakona o upravnom postupku, čiji je jedan od osnovnih ciljeva bolja, efikasnija i ekonomičnija uprava koja će da odgovara potrebama građana, da se uštedi vreme i troškovi građana, ali i da investitori lako mogu da dođu do podataka koji su im neophodni kako bi investirali u Srbiju-kazao je sekretar Ožegović.sekretar-ozegovic

Gradonačelnik Vasić kazao je da je cilj i ministarstva i gradova postojanje dobre elektronske uprave i uopšte uprave koja treba da bude servis građana.

-Mogu da pohvalim pristup, jer je u centru pažnje bio novi Zakon o upravnom postupku. Imamo blisku saradnju sa Ministarstvom da ceo taj proces unapredimo i ja sam siguran da ćemo za dve do tri godine doći do tog cilja, da gradske uprave budu kvalitetan servis građana i da građani vide efekte i rezultate.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker