Gradska hronika

Ove godine zaplenjeno preko pola tone narkotika, dogodila se i dva teška ubistva

Od početka godine ukupno je registrovano 628 krivičnih dela što je za 2,6 više u odnosu na isti period prošle godine, kaže, Dejan Tošić, načelnik PU Pirot. Registovanoje 140 krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima od kojih je rasvetljeno oko 71 %. Od početka godine policija je zaplenila 509 kg droge. policija pirot

Načelnik policije izdvojio je nekoliko krivičnih dela koja su se dogodila na području PU Pirot.  “Imali smo jedno teško ubistvo kada je lišena života Sanja Manoilov, izvršilac je uhapšen i trenutno se nalazi u pritvoru. Imali smo ubistvo gde je ubijen jedan migrant od strane drugog migranta koga smo identifikovali  ali nam je trenutno nedostupan, nalazi se u inostranstvu.” – rekao je Tošić. On je izdvojio i pokušaj ubistva kada je otac  sipao  kiselinu svom detetu u usta. Otac , koji je i sam pokušao da  izvrši samoubistvo je nakon izlaska iz bolnice uhapšen i sproveden u tužilaštvo.

Tošić ističe da su dobri rezultati ostvareni u suzbijanju krijumčarenja narkoticima,  odnosno broj otkriveih krivičnih dela manji je  za 17%  u  odnosu na prošlu godinu, bilo je  268 a ove godine  137, ali je znatno veća količina koja je zaplenjena. Prošle godine zaplenjeno je 18 kg droge a od početka ove godine 509 kg. Najveći broj zaplena je realizovan na graničnom prelazu Gradina., rekao je, načelnik PU Pirot, Dejan Tošić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker