Gradska hronika

Ove godine, kao nikada do sada, Pirot ulaže velika sredstva u asfaltiranje seoskih puteva

Uprava grada Pirota veliku pažnu u delu putne infrastrukture posvećuje užem jezgru grada, ali i okolnim selima. Asfalt do svake kuće nije bilo samo slovo na papiru, već se godinama permanentno i planski radi na održavanju i obnovi seoskih puteva. Direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, kaže da se mnogo uradilo prethodnih godina, ali da će ova građevinska sezona, što se sela tiče, biti izuzetna.

asfaltiranje sukovo
DCIM100MEDIADJI_0078.JPG

“Tako je bilo i ranijih godina, ali čini mi se nikada kao ove. Grad Pirot je od ukupno 4,2 miliona evra, koliko je opredelio za investicije, veliki deo od tog “kolača” usmerio za putne pravce u selima. Već je sprovedena javna nabavka za Dobro Do. Tamo će se raditi 1,7 kilometara puta, radi se o najkritičnijoj deonici gde će radovi uskoro krenuti. Takođe, u planu je put Temska – Ragodeš, u dužini od oko 1,8 kilometara, za koji je javna nabavka pri kraju, zatim sledi nastavak uređenje puta ka selu Vlasi gde je završena prva faza radova. Radiće se kružni put kroz Rasnicu, saniraće se najkritičniji deo puta” – rekao je Svilarov.

Iz Programa redovnog održavanja, dodao je Slaviša Svilarov, radiće se kilometar puta u Vojnegovcu, od skretanja sa magistralnog puta ka selu. Zatim sokaci u selima Držina, Cerova, Gnjilan, Poljska Ržana, Sukovo, Barje Čiflik, put u Rudinju u dužini od oko 500 metara, u Velikom Jovanovcu će se asfaltirati put od sela ka magistralnom putu do nadvožnjaka, a svemu tome treba dodati i radove koji će uslediti u skladu sa Programom održavanja nekategorisanih puteva, koji je posebna celina, a za koji je opredeljeno 12 miliona dinara.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker