Biseri Stare planine

Otvorena skijaška sezona na Staroj planini

Danas je svečano otvorena nova skijaška sezona na Staroj planini. Turistički poslenici na najmlađem srpskom turistitičkom centru očekuju da se i ove godine nastavi rast broj posetilaca, a posebno je važan podatak da se na osnovu ranih rezervacija očekuje za 30 posto veći broj turista iz inostranstva, naročito iz Bugarske, Rusije, Makedonije i Rumunije.

ACA_5719_resize

Jedini smeštajni objekat visoke klase hotel “Falkenštajner Stara planina” već je rasprodat u udarnim terminima, a ove godine posebno je boravak na jednoj od najlepših srpskih planina interesantan turistima iz Bugaske, Rusije i Rumunije.

ACA_5660_resize

“Očekivanja za ovu sezonu su veoma pozitivna. Mi pokušavamo da privučemo strane turiste i to i uspevamo jer imamo porast stranih turista za 30 posto, pre svega iz Rusije i Bugarske i Rumunije. Ni domaćih turista ne manjka, i posebno je dobra vest da se u sve većem broju iz godine u godinu vraćaju.Ove godine imamo i kompletnu sedmodnevnu animaciju za decu i odrasle i muzički program tako da smo zaokružili kompletan program hotela”, kazao je Tanjugu direktor Marković i dodaje da ove godine ima dosta novina na Staroj planini.

“U arhitektonskom smislu smo odvojili pušačke zone, dakle, roditelji sa malom decom neće imati više taj problem, a obezbedili smo i sedmodnevnu animaciju sa muzičkim programom i za decu i za odrasle.

ACA_5719_resize

 

Vesna Panajotovič, iz Skoplja u Makedoniji, kaže da već treću godinu dolazi na Staru planinu.
“Ovde je sve predivno, hrana je odlična, usluga takodje, zaista smo prezadovoljni. U ovom momentu nedostaje malo snega ali će ga ubrzo biti tako da smo sve u svemu prezadovoljni i nastavićemo da dolazimo ovde”, kazala je  Panajotovičeva.

ACA_5607_resize
Četvorogodišnji Filip Milunović iz Beograda po prvi put je na Staroj planini i kaže da mu se svidja boravak na ovoj planini.
“Danas sam došao, sutra ću da se sankam i skijam, super je ovde”, kaže Filip.

 

ACA_5636_resize

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kaže da Pirot ima odličnu saradnu sa hotelom “Falkenštajner”.
“Veliki broj gostiju iz Bugarske dolazi na Staru planinu i zbog toga je veoma važno da napravimo jedan brend od Stare planine, ne samo kao turističku destinaciju već i u smislu plasmana tradicionalnih proizvoda sa ovog područja”, kazao je Zlatkov.

ACA_5716_resize

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da veliki broj Piroćanaca došao do posla upravo na Staroj planini u jedinom hotelu sa četiri zvezdice u ovom kraju.
“Opština Pirot će sigurno imati koristi jer se i u Pirotu završava izgradnja modernog hotela ovog tipa pa računamo na svojevrsnu turističku razmenu, odnosno da sve veći broj turista iz Bugarske koji dolazi u Pirot poseti i Staru planinu i hotel “Falkenštajner” i obrnuto, a to je i šansa za mnoge ljudi koji se bave tradicionalnim zanatima, proizvodnjom suvenira, naročito proizvodnjom tradicionalne hrane koja je izvrsna tako da mislim da je to saradnja na obostranu korist”, kazao je Vasić.

ACA_5603_resize

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker