Božićna škola sportaLokalna samouprava

Otvorena ovogodišnja Božićna škola sporta – 55 besplatnih programa za pirotske mališane i školarce

Večeras je zvanično otvorena ovogodišnja Božićna škola sporta u okviru koje će Sportski centar Pirot i Grad Pirot našim malim sugrađanima – školarcima omogućiti učestvovanje na čak 55 potpuno besplatnih programa, od škole skijanja, košarke, fudbala i gotovo svih sportova, do škole trube, crtanja, ćilimarstva i mnogih drugih sadržaja. 

Ove godine, za razliku od prethodnih, nije bilo svečanog otvaranja uz prisustvo hiljada mališana i njihovih roditelja, već je zbog epidemiološke situacije ovogodišnja Božićna škola simbolično otvorena na Gradskom klizalištu, koje je od danas počelo sa radom.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je zadovoljstvo videti veliki broj dece koja znaju da klizaju i koriste Gradsko klizalište za uživanje.

-Pirot je jedan od retkih gradova u Srbiji koji ima svoje klizalište, drugi gradovi iznajmljivanje ovakvog klizališta plaćaju dva do tri miliona dinara za petnaestak dana, mi ovo naše možemo da koristimo onoliko koliko nam vremenski uslovi to dozvoljavaju. Imamo i svoje skijalište na Planinarskom domu, zatvoreni bazen i mnoge druge sportske objekte za koje do pre samo pet-šest godina nismo mogli ni da sanjamo da ćemo imati u Pirotu. Sada su svi ovi programi dostupni i besplatni. Pozivam i roditelje i decu da iskoriste ove pogodnosti, da nam svi sportski objekti budu puni, da se deca bave sportom, nauče da klizaju, skijaju, bave sportom umesto da sede kod kuće i gledaju u mobilne telefone ili računare-kazao je Vasić i dodao da celokupna Božićna škola sporta Grad Pirot košta svega 1.4 miliona dinara.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kazao je da su deci na raspolaganju brojni programi i to sve potpuno besplatno.

-Deca mogu da nauče da skijaju, klizaju, a da nakon toga odu na plivanje na Zatvoreni bazen. Osim sportskim imamo i programe koji su vezani za očuvanje tradicije, umetnost i mnogo drugih sadržaja. Nadamo se da ćemo narednih dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, otvoriti i Gradsko skijalište-kazao je Đorđević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker