Privreda

Otvoren Svetofor u Pirotu – Niže cene i širok asortiman proizvoda

Diskont robe široke potrošnje Svetofor zvanično je danas počeo sa radom na lokaciji iznad želežničke stanice Božurato. Market je svečano otvorio zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić. Otvaranje ruskog marketa izazvalo je veliko interesovanja Piroćanaca prvenstveno zbog  cena koje su za 20 do 50% niže od konkursntskih.

Gordana Micić, regionalni menadžer, kaže da je ovo  devetnaesti market Svetofor koji je počeo sa radom u Srbiji a u toku su pripreme za otvaranje još dva marketa. „Naša najbolja odlika su niske cene, imamo 20 do 50 procenata niže cene na tržištu  od  ostalih trgovinskih lanaca u Srbiji. Kupcima značajno  smanjujemo troškove kupovine i zato nam se kupci rado vraćaju“ istakla je regionalna menadžerka Svetofora.

Prodavnice Svetofor se u svoim gradovima nalaze na  lokaciji izvan gradskog jezgra kako bi kupci dolazili da obave velike kupovine. Najbliži ruski market je u Leskovcu,  u susednoj Bugarskoj ovaj trgovinski lanac nije zastupljen pa u menadžmentu kompanije računaju i na veću posećenost kupaca iz Bugarske.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota kaže da je poslovanje ovakvih trgovinskih lanaca važno za građane Pirota jer veća konkurencija obara cene  a povećava se i ponuda raznovrsnih proizvoda.

„Prošle godine smo ovde, preko puta otvorili benzinsku pumpu, sada ovde na periferiji otvaramo ovaj market  što je pokazatelj da se grad širi. Osvajamo nove prostore, konkurencija je jača. Što  je dobro za potrošače , prvenstveno zbog različitosti robe ali i zbog cene proizvoda. Vidim da su cene niže u odnosu na ostale i nadam se da će Pirot biti dobar domaćin ovakvom trgovinskom lancu kao što smo dobar domaćin i drugim trgovinskim lancima, fabrikama, Mišlenu i svima ostalima koji posluju u Pirotu“ – istakao je zamenik gradonačelnika.

Grad Pirot je podrška ovakvim kompanijama u svemu onome što je u nadležnosti Gradske uprave, kaže Colić i dodaje da je značajno otvaranje novih radnih mesta  i da će svako ko počinje da radi i da se razvija imati u Gradskoj upravi partnera.

Foto: Ilija Lika Pejčić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker