Gradska hronika

Otvaranje sezone na Gradskom kupalištu naredne nedelje

Ekipe Sportskog centra Pirot rade na uređenju Gradskog kupalista, danas je počelo punjenje bazena vodom, a sezona bi trebalo da bude otvorena u ponedeljak, 18. jula.

gradsko kupaliste 230615

Radnici SC Pirot užurbano rade na sređivanju Gradskog kupališta. Juče je dezinfikovano dno bazena, a danas je počelo punjenje bazena.

– Sutra ćemo obeležiti zone bezbednosti. Radimo na punjenju bazena, a čim temperatura vode dostigne propisanih 24 stepena, otvorićemo sezonu na Gradskom kupalištu. Nadam se da ćemo već u ponedeljak moći da otvorimo kupalište za posetioce – rekao je Filip Filipović iz SC Pirot.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ovakav objekat je jedinstven u Srbiji i uz malo uredjenja,popravke i poboljsanja sadrzaja mogao bi da bude primamljiv i za veliki broj turista iz okruzenja, pa cak i iz Bugarske.Pa akva parkovi u Soko banji ili Jagodini su smesni u odnosu na ovo ,a prodaju po hiljadu karata dnevno po ceni od 500 din. Naravno sve treba urediti,obnoviti ono sto je godinama propalo,okositi,nasuti peskom, poplocati…tako da dobije malo moderniji i urbaniji izgled.Medjutim, zbog zanemarivanja i sve losijih uslova nase gradsko kupaliste iz godine u godinu propada, a zadnje dve godine muku muci sa vodom.Ljudi su izgubili poverenje i interesovanje za kupaliste pa idu u Babusnicu,Palanku,Dimitrovgrad,Zvonacku banju…Bog bi ga znao ko je krivac za to HE Zavoj ili opstinska uprava, a verovatno obe strane, u svakom slucaju velika steta i sramota je sto pirocanci nemaju gde da se rashlade na plus 40.Iako je pola kupalisne sezone proslo predstoje nam vreli letnji dani pa se nadam da ce prevladati razum i da ce kupaliste krenuti sa radom, a da ce narednih godina uz uredjenje koje je svakako jeftinije od pravljenja novog bazena koji bi sigurno bio premali za potrebe Pirota ,zasijati punim sjajem na srecu svih Pirocanaca.Pozdrav svim Pirocancima

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker